Vad tänker män på idag?

Vad oroar män sig om? Nej, det är inte karriär, atletiska prestationer eller antal fångade fiskar. Det enda som gör män bekymrade på riktigt är deras manlighet. Om man till exempel har problem med erektion eller om den är svagare än vanligt, blir man bekymmersam. I sådana fall brukar vi tänka på ordet «impotens» som beskriver alla svårigheter i den sexuella sfären. Men det är fel att använda begreppet både i enstaka situationer och vid fullständig erektionsförlust.

Problem som uppstått i sexuella livet har väldigt ofta en eller några grundorsaker som ligger i olika livsområden. Svag erektion eller komplet dysfunktion kan bero på en stark kropp trötthet. Det är helt normallt att när kroppen är fysiskt sliten har man inga krafter kvar till sex. Emellertid kan även psykisk trötthet och stress leda till erektionsminskning eftersom alla fysiska processer som sker är förknippade med våra önskningar och tankar.

Stressigt jobb kan också orsaka en partiell potensförlust. I de flesta fall är det bara en gång som inte upprepas mer. Fast om man märker att han inte har lust till att älskas, är det dags att besöka läkaren. Ibland behöver man mediciner Viagra för att lösa sådana problem. Men om likadana situationer händer oftare och oftare, får du inte undvika läkarens råd. Troligtvis har mannen allvarliga problem med fysisk hälsa.

Samtidigt visar olika studier att de flesta erektionssvårigheter oftast har inget att göra med hormonella eller fysiska orsaker. Det finns tillfällen när man inte kan leva i fred på grund av traumatiska barndomsupplevelser som orsakar komplex och inte ger tillbringa tid i kvinnosällskap.

Dessutom kan problem med erektion orsakas av sexuell övermättnad eller små bakslag som inträffade till exempel hos de berusade. Senare brukar man överdriva situationen som leder till erektil oförmåga. De oerfarna unga män upplever erektionsproblem när de fokuseras på resultatet och inte på själva processen.